استابلایزر چیست و استفاده از آن در چه مواقعی ضروریست؟
نوسانات برق به علت افزایش مصرف کننده ها هر روزه در حال افزایش است. این نوسانات باعث خسارات زیادی می شود و از این رو مصرف کننده های برق همواره در تلاش هستند که برای حفاظت از وسایل برقی خود از محافظ های برق استفاده کنند.
محافظ های برق شامل مدلهای مختلفی هستند که ما در این مقاله قصد معرفی استابلایزر ها که یکی از بهترین مدل های محافظ های برق هستند را توسط تیم الکترینو داریم.
فهرست مطالب:
• استابلایزر چیست؟
• انواع استابلایزر
• تفاوت محافظ های ولتاژ برق با استابلایزر در چیست؟
• راهنمای خرید استابلایزر
• نکاتی ضروری هنگام نصب استابلایزر
• موارد ضروری برای استفاده از استابلایزر
استابلایزر چیست؟
استابلایزر ها تثبیت کننده های ولتاژ هستند که با گرفتن ریپل جریان برق شهری از وسایل الکتریکی محافظت می کنند. استابلایزر به زبان ساده محافط برق پیشرفته ای است که هنگام وجود نوسان برق به جای قطع جریان برق نوسان را خنثی و از وسایل الکترونیکی محافظت می کند.
انواع استابلایزر
-
o استابلایزر رله ای
-
• دستی
-
• اتوماتیک
-
o استابلایزر سروو
-
o استابلایزر استاتیک
تفاوت محافظ های ولتاژ برق با استابلایزر در چیست؟
محافظ های ولتاژ برق در هنگام مواجهه با نوسان برق جریان برق را قطع می کنند و بعد از برطرف شدن نوسان جریان را وصل می کنند و به این گونه از آسیب به وسایل برقی ما محافظت می کنند، اما استابلایزر ها نوسانات را خنثی می کنند یا به عبارتی ولتاژ پایین را افزایش و ولتاژ بالا را کاهش می دهند و به این صورت نوسانات برق را خنثی می کنند و جریان برق را پیوسته نگه می دارند.
دیگر تفاوت آن ها این است که استابلایزر را می توان بعد از کنتر قرار داد و کل برق ساختمان را فیلتر کرد اما محافظ های ولتاژ قابلیت محافظت از تعداد خاصی از وسایل را دارا هستند.
و تفاوت سوم قیمت آنها است که استابلایزر ها به نسبت محافظ های برق قیمت بسیار بالاتری دارند و توجیه اقتصادی این است که در مواقع نوسان ولتاژ شدید از استابلایزر استفاده شود.
راهنمای خرید استابلایزر
جهت خرید استابلایزر می بایست به نکات زیر توجه کرد:
۱. محاسبه توان (کیلو وات) مصرفی دستگاه های زیر پوشش استابلایزر
۲. خرید استابلایزری 20 تا 25% بالاتر از مقدار مصرفی زیر پوشش
نکاتی ضروری هنگام نصب استابلایزر
جهت خرید استابلایزر می بایست به نکات زیر توجه کرد:
۱. استابلایزر باید بعد از کنتور و قبل از تابلو برق ساختمان نصب شود.
۲. خروجی استابلایزر باید به فیوز های واحد نصب شود تا بتواند از تجهیزات در مقابل نوسانات محافظت کند.
۳. استفاده از فیوزها ی مینیاتوری با کلاس کاری B برای ورودی برق استابلایزر ضروری است.
موارد ضروری برای استفاده از استابلایزر
در اکثر وسایل برقی استفاده از محافظ های ولتاژ برق برای محافظت در برابر نوسان کافی است و لزوم خاصی برای استفاده از استابلایزر نیست اما در برخی موارد به دلیل تفاوت عملکرد محافظ برق و استابلایزر استفاده از استابلایزر ضروریست.
-
o باشگاه های ورزشی
-
o کافی شاپ
-
o بیمارستان
-
o مصرف کننده های سلفی (سیم پیچ ها)
-
o آسانسورها
در باشگاه های ورزشی به دلیل استفاده از تردمیل و وسایل برقی ورزشی قطع برق و نوسان بسیار زیان بار است و به دلیل آمپر بالایی که مصرف می کند باید از استابلایزر استفاده شود.
در کافی شاپ ها دستگاهای صنعتی قهوه ساز وجود دارد که برای کافی شاپ ها هم مانند باشگاه ها نیاز است که از استابلایزر استفاده شود.
در بیمارستان ها هم به دلیل وجود دستگاه های حساس که نباید به هیچ عنوان قطع شوند تا جان بیمار ها در امان باشد استفاده از استابلایزر بسیار ضروری است البته در اکثر بیمارستان های ترانس های برق وجود دارد که در مواقع اضطراری هم برق را تامین میکند و هم نوسانات را خنثی میکند.
گزینه بعدی مصرف کننده های سلفی هستند که به دلیل حساسیت بالای آنها و خسارات سنگینی که در صورت بروز مشکل ایجاد می شود استفاده از استابلایزر برای آنها توصیه می شود.
یکی از موارد ضروری برای استفاده از استابلایزر ها آسانسور است که برای این منظور از ups که نوعی استابلایزر است استفاده می شود.
برای آشنایی با ups می توانید مقاله زیر را مطالعه فرمایید.
Upsو اجزا آنرا بهتر بشناسید.
درآخر باید گفت که هر وسیله ای که از حساسیت بالایی برخوردار است و نوسانات شدید برق به آن آسیب وارد می کند باید از استابلایزر برای محافظت از آن وسیله استفاده کرد.
برای این مطلب تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است