• الکترینو، نگاهی نو، آموزشی نو

آموزش تعویض فیوز در خانه + راهنمای گام به گام

فیوز چیست ؟
فیوز یک قطعه الکتریکی است که وظیفه آن محافظت از مصرف کننده در برابر اضافه بار یا همان جریان بیش از مقدار درج شده بر روی فیوز است. هنگامی که جریان بیش از حد از مدار عبور می کند، فیوز به وسیله بی متالی که داخل خود دارد جریان را قطع می کند و به اصطلاح فیوز می پرد و مدار را قطع می کند. این امر از آسیب رسیدن به سیم کشی برق داخل منزل شما و تجهیزات برقی متصل به آن جلوگیری می کند.


                            نحوه تشخیص فیوز سوخته + علت پریدن فیوز در الکترینو

فیوز و تست سلامت آن

برای تست سلامت فیوز یا تشخیص سوختگی فیوز می توانید از دو روش زیر استفاده کنید دقت داشته باشید پردیدن فیوز دلیل سوختگی فیوز نیست ممکن است به علت بار بیش از حد یا خرابی دستگاه های برقی شما فیوز به صورت اتوماتیک جریان مدار برق را قطع کند. در این حالت جای نگرانی نیست چون پریدن فیوز یعنی فیوز به وظیفه خود را به درستی انجام داده، حالا شما باید علت را بررسی کنید تنها در صورتی که مشکلی در مدار داخلی تان وجود ندارد از جعبه فیوز، فیوزی که پریده است را به حالت عادی فیوز برگردانید. اگر جریان برق متصل شد، فیوز شما سالم است در غیر این صورت فیوز شما آسیب دیده و یا سوخته است و نحوه تشخیص فیوز سوخته در این مقاله از الکترینومگ به صورت گام به گام و مرحله ای توضیح داده شده است.

روش اول: نحوه تشخیص فیوز سوخته براساس خصوصیات ظاهری

نحوه تشخیص فیوز سوخته در روش اول، فیوز را از مدار جدا کرده و به دقت بررسی کنید اگر فیوز دارای هر یک از علائم زیر باشد، سوخته است:

فیوز سیاه شده یا بریده شده باشد.

فیوز دارای ترک یا شکاف باشد.

کلید فیوز پریده و شل شده است.

روش دوم: نحوه تشخیص فیوز سوخته با استفاده از تست با مولتی متر

کلمپ آمپر متر را( مولتی متر) دور سیم خروجی از فیوز قرار می دهید و کلیه مصرف کنندگانی را که به آن فیوز وصل هستند را روشن می کنید در صورتی که آمپرمتر در هنگام قطع فیوز مقدار کمتری از میزان استاندارد قطع فیوز را نشان دهد این امر نشانگر این است که این فیوز ضعیف شده است و باید با مدل مشابه خود تعویض گردد.

مراحل تعویض فیوز که پریده و نیاز به تعویض دارد:


                    آموزش گام به گام تعویض فیوز سوخته و جدا کردن فیوز از ریل

1- برق ورودی مدار داخلی یا واحد خود را قطع کنید.

2- جعبه فیوز داخلی خود را پیدا کنید.

3- فیوز سوخته را از مدار جدا کنید. برای این کار، به وسیله فازمتر، پیج های فیوز را که سیم های خروجی و ورودی به آنها متصل است را باز کنید.


                       تست فیوز پریده و مراحل تشخیص فیوز سوخته و مراحل تعویض آن در الکترینو

4- خار پایین فیوز را به سمت پایین بکشید تا فیوز از ریل تابلو برق جدا شود.

5- معادل مشخصات روی فیوز، یک فیوز نو تهیه کنید. )نکته : حتما در هنگام تعویض فیوز کلاس کاری فیوز رعایت شود. (

6- فیوز را بر روی ریل قرار دهید و سپس خار پایین فیوز را به سمت بالا فشار دهید تا فیوز روی ریل قرار بگیرد.

7- سپس پیچ های بالا و پایین را باز کنید و سیم های ورودی و خروجی را بدون بیرون زدگی قسمت لخت سیم داخل پیچ ها محکم کنید.

8- برق مدار را وصل کنید و کلید فیوز خود را به سمت بالا فشار دهید. اگر به درستی جریان را قطع و وصل میکند. کار تعویض فیوز سوخته با فیوز جدید با موفقیت انجام شده است.

اگر دوست دارید که تمام مباحث مرتبط با فیوز را از پایه و به صورت کاربردی آموزش ببنید به شما شرکت در دوره آموزشی فیوز تیم الکترینو را پیشنهاد می کنیم.

دیدگاه

  • کیان 1402/12/26

    ممنون خیلی توضیحات کامل بود

ارسال دیدگاه