دستگاه سختی گیر آب چیست؟
یکی از معضلات سیستم های سرمایش و گرمایش (که انتقال حرارت و برودت از طریق آب در داخل آنها صورت می گیرد) رسوب املاح آب و زنگ زدگی داخل لوله هاست که برای جلوگیری از این امر در مدارهای بسته از سیستم سختی گیر آب به منظور گرفتن املاح و کاهش PH استفاده می شود. تیم الکترینو در این مقاله به معرفی سختی گیر و نحوه کارکرد آن می پردازد و نکاتی برای مراقبت و احیا رزین دستگاه سختی گیر بیان میکند.
فصل های مقاله به صورت زیر است:
- انواع سختی گیر
- اجزای سختی گیری رزینی
- روش کار با دستگاه
- احیا رزین
انواع سختی گیر
سختی گیر ها در دو نوع سختی گیر مغناطیسی و ساده در بازار موجود هستند که به علت کارایی بیشتر از سختی گیر غیر مغناطیسی یا ساده استفاده می شود.
اجزای سختی گیری رزینی
منبع فلزی که داخل آن رزین قرار گرفته است و میزان و اندازه این منبع رابطه مستقیم با حجم سیستم گرمایشی و سرمایشی ما در ساختمان دارد.
گیج فشار در بالای منبع
منبع آب نمک جهت احیای رزین
شیر سه حالته که نقش اصلی در انجام عملیات سختی گیری را انجام می دهد.
روش کار با دستگاه
آب شهری بعد از عبور از سختی گیر و گرفتن شدن سختی آب توسط سختی گیر به سیستم گرمایشی و سرمایش تزریق می شود. این عمل یا سیکل کاری تا جایی ادامه می یابد که رزین ها قابلیت گرفتن سختی آب را داشته باشد و آب با سختی گرفته شده مد نظر اپراتور تحویل سیستم بشود اما بعد از مدتی کار کرد رزین احتیاج به احیا دارد تا بتوانند عمل کرد بهتری داشته باشند .
احیا رزین
رگولاتور آب تشکیل شده از پوسته ی فلزی دو تکه است که بین آن ها یک صفحه پلاستیکی به نام دیافراگم و یک قطعه که مشابه پیستون ماشین عمل می کند قرار دارد که وظیفه ی فرمان دادن به شیر گازی را دارد و روشن شدن مشعل و یک شیر تعبیه شده روی رگولاتور که میزان شدت آب ورودی به آبگرم کن را تنظیم می کند.
نکته
برای اینکه صفحه دیافراگم داخل شیر سه حالته عمر بیشتری داشته باشد بهتر است هنگام عوض کردن حالت های شیر، شیر ورودی و خروجی بسته باشد
دیدگاه
توصیه اخر مقاله مفید بود