• الکترینو، نگاهی نو، آموزشی نو

بخاری ژاپنی چیست؟ معرفی انواع به همراه بررسی مزایا و معایب آن

بخاری ژاپنی، نوعی وسیله گرمایشی است و همانطور که از نام آن پیداست، در کشور ژاپن تولید می‌شود. اما به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌ فرد و کاربردی که دارد استفاده از آن در سایر کشورها، از جمله ایران نیز رایج است. در این مقاله از الکترینومگ، به معرفی انواع بخاری‌ ژاپنی می‌پردازیم و علاوه بر مرور ویژگی‌های خاص این نوع از بخاری‌ها، مزایا و معایب آن را نیز بررسی خواهیم کرد، پس تا ادامه با ما همراه باشید.

بخاری برقی ژاپنی، بخاری بدون دودکش

بخاری ژاپنی چیست؟

بخاری ژاپنی که در ایران به بخاری بدون دودکش یا هیتر بدون دودکش نیز شناخته می‌شود، وسیله گرمایشی است که بسته به سوخت مورد نیاز، به انواع و دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند.
بخاری‌های ژاپنی (بخاری‌های بدون دودکش)، بسیار پرکاربرد هستند و برای استفاده در فضاهای مختلف مانند منازل، دفاتر کار، مدارس، کارگاه‌ها و غیره مناسبند. گرمادهی آنها براساس کالری محاسبه و بازه‌ای بین ۱۸۰۰ کالری تا ۵۸۰۰ کالری را شامل می‌شود که می‌توانید باتوجه به نیاز خود و بزرگی یا کوچکی فضای مورد استفاده، بخاری مورد نظر خود را انتخاب کنید.

انواع بخاری‌های ژاپنی

بخاری‌های ژاپنی بصورت کلی به ۴ دسته اصلی زیر تقسیم می‌شوند:


• بخاری ژاپنی گازی: از انواع قدیمی این نوع بخاری‌ها مخصوب می‌شود و در ایران نیز کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.


• بخاری ژاپنی نفتی: همانند مدل‌های گازی، بخاری ژاپنی نفتی نیز قدیمی بوده و امروزه کاربرد کمتری دارند.


• بخاری ژاپنی گازی – برقی: این نوع بخاری با مصرف همزمان گاز و برق کار می‌کند که البته در غالب موارد برق مصرفی آن صرف چرخاندن فن و موارد مشابه می‌شود و عملا گرمایش آن توسط گاز است. میزان مصرف برق در بخاری ژاپنی گازی_ برقی از۱۸ وات تا ۳۵ وات است و مصرف گاز آنها حدودا یک چهارم مصرف بخاری‌های ایرانی است که توان گرما دهی مشابهی دارند. این بخاری‌ها دودكش ندارند و در عین حال بسیار بی‌خطر هستند.
بخاری‌های گازی – برقی خود شامل ۲ نوع است:


  • o نوع اول:
    بخاری‌هایی که منبع گاز آنها، گاز شهری است و طبیعتا مناسب مناطقی است که گازکشی دارند.

  • o نوع دوم:
    بخاری‌هایی منبع گاز آنها، گاز کپسول است و برای مناطقی مناسب است که هنوز گازکشی شهری ندارند.


• بخاری ژاپنی نفتی – برقی: این مدل بخاری، با مصرف همزمان نفت و برق کار می‌کند و مشابه مدل قبلی، برق را جهت چرخاندن فن مصرف می‌کند، در نتیجه مصرف برق بسیار پایینی دارند (از 25 تا 40 وات). این نوع بخاری‌ها انژکتوری بوده و احتیاج به فتیله ندارند. سیستم کار آنها براساس تبدیل نفت به حالت گازی است و درنتیجه بیشترین مقدار نفت تبدیل به گرما می‌شود. این مدل نیز در دسته بخاری‌های بدون دودکش قرار می‌گیرد.


حالا که با انواع بخاری‌های ژاپنی آشنا شده‌اید، وقت آن رسیده تا به بررسی مزایا و معایب آنها بپردازیم. بویژه که این بخاری‌ها غالبا بصورت استوک یا همان دسته دوم در بازار ایران به فروش می‌رسند. پس شناخت این موارد می‌تواند به شما کمک کند تا خرید بهتر و مطمئن‌تری داشته باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که به علت کاربرد و استفاده بیشتر انواع برقی آن در ایران، مواردی که در ادامه ذکر می‌کنیم در مورد این مدل‌ها بویژه انواع گازی است.


مزایای بخاری ژاپنی

- مصرف برق بسیار کم؛
- مصرف گاز به عنوان سوخت اصلی و در عین حال عدم نیاز به دودکش؛
- کار کردن حتی در حالت افت فشار گاز؛
- قابلیت تنظیم دما؛
- دارای سنسورهای حساس به میزان گاز مونوکسید کربن؛
- دارای فن و در نتیجه قابلیت گرمابخشی یکنواخت‌تر محیط؛
- عدم گرم شدن بدنه؛
- دارای قفل کودک؛
- دارای سنسور‌های حساس به زلزله و وضعیت قرارگیری بخاری (جلوگیری از آتش‌سوزی)؛
- دارای تصفیه هوا در برخی مدل‌های جدید؛
- دارای سنسور دمای کوره.


معایب بخاری ژاپنی

- نیاز به ترانس جهت همسان‌سازی ولتاژ برق بخاری‌ها (تبدیل ۱۱۰ ولت مناسب کشور ژاپن به ۲۲۰ ولت مناسب در ایران)؛
- کثیف شدن فیلتر فلزی واقع در قسمت پشتی بخاری‌ها (برای عملکرد بهتر نیاز به تمیز کردن دوره‌ای گرد و غبارها از آن است).
- جنس نامرغوب (با توجه به استوک بودن آنها، از کیفیت آنها مطمئن شوید).


کلام آخر:

در این مقاله به بررسی انواع بخاری‌های ژاپنی پرداختیم. این نوع بخاری‌ها در ابعاد و توان مختلف، غالبا بصورت استوک و البته آکبند وارد بازار ایران می‌شود. دلیل استقبال گسترده از این بخاری‌ها را می‌توان مصرف بسیار کم گاز و برق، عدم نیاز به دودکش، داشتن فن، هوشمند بودن، راندمان بالا و بسیاری ویژگی‌های منحصر بفرد دیگر دانست. بخاری‌های ژاپنی معمولا با کیفیت بالا، طراحی زیبا و عملکرد بهینه شناخته می‌شوند و می‌توانند انتخاب عالی برای گرمایش منازل یا محیط‌های کاری باشند.


برای شناخت انواع بخاری برقی و فن هیترها کلیک کنید.


برای این مطلب تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است

ارسال دیدگاه