• الکترینو، نگاهی نو، آموزشی نو

حل مشکل پمپ آب در زمان قطعی برق

امروزه به دلیل افت فشار آب و افزایش تراکم بافت شهری برای بهبود پایداری فشار آب، نصب پمپ آب در ساختمان ها اجتناب ناپذیر است. با این حال چالش زمانی شروع می شود که وارد نوسان یا قطعی برق میشویم در زمان قطعی برق عملا دسترسی به آب در ساختمان های دارای پمپ امکان پذیر نیست. در این مقاله از الکترینومگ سه راهکار مهم برای حل مشکل آب در زمان قطعی برق پرداخته ایم.

      حل مشکل پمپ آب در زمان قطعی برق

راهکار اول : حل مشکل آب در زمان قطعی برق

شاید یکی از ساده ترین راهکارها نصب منبع آب در بالاترین سطح ساختمان است. در این صورت در زمانی که برق باشد آب به منبع پمپ میشود و در زمان قطعی برق بدون نیاز به پمپ آب، آب از منبع به داخل ساختمان جریان پیدا میکند. بزرگترین عیب این روش ذخیره آب تنها به اندازه حجم منبع آب است و برای ساختمان های بزرگ راه حل مناسبی به نظر نمی رسد و برای حل مشکل آب در زمان قطعی برق در ساختمان های بزرگ راهکار دوم یا سوم راهبردی تر به نظر می رسد.

راهکار دوم : حل مشکل آب در زمان قطعی برق

استفاده از یو پی اس یک راهکار مناسب برای برق اضطراری ساختمان ها نظیر برق پمپ آب است. فقط مسئله اینست که پمپ آب برای روشن شدن جریان آمپر بالایی نیاز دارند که برای تامین آن در زمان قطعی برق باید یک یو پی اس مناسب بر سر پمپ آب قرار بگیرد.

به عنوان مثال اگر توان پمپ شما یک اسب بخار باشد یعنی چیزی حدود 15 آمپر جریان برق نیاز دارد که یک یوپی اس با توان حداقل 6 کاوا نیاز است. این موضوع را در نظر داشته باشید که پمپ های سه فاز به یک یو پی اس صنعتی با توان بالا در زمان قطعی برق نیاز دارند تا روشن شوند و مشکل آب را در زمان قطعی برق حل کنند.

راهکار سوم : حل مشکل آب در زمان قطعی برق

استفاده از ژنراتور برای تامین برق خیلی از اماکن صنعتی و غیر صنعتی نظیر معادن، آسیاب ها، بیمارستان ها، رستوران های سیار و به صورت کلی هر مکانی که دسترسی به برق شهری نداشته باشد.

تامین برق در زمان قطعی برق مرکز توزیع بار اداره برق توسط ژنراتورها برای دیتاسنترها که نیازمند روشن بودن سرورها دارند یا مراز درمانی نظیر بیمارستان ها یک الزام است.

با قطعی برق و عدم پایداری جریان در سال های اخیر اغلب ساختمان ها برای تامین برق اظطراری ساختمان نظیر برق آسانسور، ریموت درب پارکینگ و روشنایی محوطه عمومی ژنراتور دیزلی نصب میکنند.

بزرگترین ایراد ژنراتورها این است که برای تامین برق نیاز به سوخت فسیلی دارند و یک راهکار موقتی برای چند ساعت است و ایراد دوم آنها آلودگی صوتی زیاد است که اگر محفظه آن را عایق نمایید حتما باید فن های خنک کننده باید امکان انتقال جریان هوا را هم برای آن در نظر بگیرید که در مجموع فضای بزرگی را اشغال خواهد کرد.

دیدگاه

  • مسلم 1403/6/6

    سلام - وقت بخیر. برای ساختمان پنج طبقه ده واحدی چقدر یوپی اس خرج داره؟

  • کارشناس پشتیبانی - پاسخ 1403/6/6

    همراه عزیز برای محاسبه قیمت یو پی اس حتما باید یک کارشناس به محل مراجعه کند و میزان دقیق توان مصرفی نیاز ساختمان را به دست آورد و سپس یو پی اس مناسب شما را معرفی کند و هزینه ها را اعلام کند. اما اگر شما قصد دارید از یو پی اس برای روشنایی کل ساختمان استفاده کنید هزینه های خیلی بالایی دارد و بهتر است به جای آن از سلول خورشیدی استفاده کنید.

  • حامد 1403/9/22

    چطوری روی پشت بام مخزن آب قرار بدم بدون نیاز به پمپ آب، ممنون میشم آموزش بدین

  • کارشناس پشتیبانی - پاسخ 1403/9/22

    همراه عزیز بعد از کنتور آب خود یک لوله مستقیم به منبع وصل کنید تا آب ورودی ساختمان ابتدا در منبع ذخیره شود و بعد از منبع یک لوله به لوله ورودی آب مصرفی ساختمان متصل کنید . در این روش به علت اینکه منبع در ارتفاع قرار دارد آب با فشار یکسان در ساختمان توزیع می شود. یا اینکه اگر بالای ساختمان شیر آب دارید شیر را باز کنید و به خروجی منبع وصل کنید و خط ورودی از پایین را گپ یا مسدود کنید.

  • Asa 1403/12/11

    سلام پمپ وتانک آب ساختمان ماتوی پارکینگ هست وقتی برق میره آب هم نداریم چرا؟آیابایدتانک اب وپمپ راببریم روی پشت بام تامشکلمون حل بشه ؟درضمن ساختمان دوطبقه است

  • کارشناس پشتیبانی - پاسخ 1403/12/12

    همراه عزیز اگر تانکر آب رو روی پشت بام قرار بدهید دیگر نیاز به پمپ ندارید. پمپ برای این است که آب را با فشار به طبقات برساند و پمپ با برق کار می کند پس وقتی برق می رود آب هم به واحد ها نمی رسد.

ارسال دیدگاه